De 3 Beste Maxi Cosi Kinderwagens & Buggys

De kinderwagens van Maxi-Cosi zijn bekend onder heel veel mensen. Niet alleen bij ouders, maar ook bij andere leeftijdsgroepen. Het merk Maxi-Cosi bestaat sinds 1984 en het is daarom ook niet gek dat meerdere mensen dit merk kennen. De eerste varianten van de babystoeltjes volgens Maxi-Cosi was een losstaande draagwieg in de auto en peuters zaten in stoeltjes die met haken bevestigd werden via de rugleuning van de achterbank. Voor toen veilig genoeg, nu is dat een heel ander verhaal. Je krijgt nu een boete krijgen als je op bovenstaande manieren je kinderen vervoert of als ze niet goed vast zitten volgens de richtlijnen. En waarom zou je het ook riskeren? Je wilt zelf toch ook dat je kind veilig is, mocht je onverhoopts een ongeluk krijgen.

Verandering van Maxi-Cosi kinderwagens

In de loop der jaren is er flink wat veranderd bij Maxi-Cosi, mede doordat de wet- en regelgeving ze verplichtte om de nieuwe veiligheidsregels door te voeren. Zo werden er nieuwe kinderwagens en autostoeltjes gemaakt die steeds weer moesten voldoen aan de eisen van de nieuwe regels. Maxi-Cosi heeft zelf natuurlijk ook innovatieve ideeën gelanceerd en hebben verschillende patenten op hun naam staan. De meeste patenten zijn niet direct te zien op de kinderwagens zelf maar zorgen er wel voor dat de kinderwagen veilig en stabiel is om je kind in te leggen en te vervoeren.

Soorten en maten van Maxi-Cosi kinderwagens

Maxi-Cosi heeft verschillende soorten maten kinderwagens. Er zijn modellen voor ruiger terrein zoals het bos, maar ook stadsmodellen die makkelijker in de trein en bus passen. Daarnaast zijn er ook heel veel accessoires die je kunt aanschaffen voor extra comfort of voor extra bergruimte. Heb je een tweeling gekregen? Dan heeft Maxi-Cosi ook nog een kinderwagen waar een tweezits op zit, zodat je niet hoeft te klungelen als je alleen op stap gaat met je twee kids. Zo heeft Maxi-Cosi eigenlijk over elk punt aan de kinderwagen nagedacht, zodat het de beste kwaliteit kan leveren. Dit is niet alleen fijn voor jou, maar ook natuurlijk voor je kindje.

Accessoires op de Maxi-Cosi kinderwagens

De kinderwagens zelf kunnen vaak ook helemaal aangepast worden. Bij sommige wagens kun je de wieg omdraaien, zodat je kunt kiezen of je kindje naar jou kijkt of juist naar de wereld. Soms is ook de peuter zitting aan te passen in kijkrichting. De duwbeugel is bij de meeste modellen in hoogte verstelbaar, zodat het goed te doen is voor de verschillende lengtes van de mannen en vrouwen die er achter lopen. De meeste kinderwagens zijn ook voorzien van een vijfpuntsgordel systeem. Hierdoor kan je kind er niet stiekem uitklimmen en zitten ze goed en veilig vast. De banden van de kinderwagen zijn of gevuld met lucht of massief. Dit is meer je eigen voorkeur en voor welk terrein je de kinderwagen gebruikt. Massieve banden kunnen niet lek gaan maar veren wel minder mee. Luchtbanden kunnen wel lek gaan, maar geven wel extra vering. Bij sommige modellen kunnen de wielen verwijderd worden zodat ze beter achterin de auto passen of beter op te bergen zijn.

Best verkochte Maxi-Cosi kinderwagens

Er zijn verschillende uitvoeringen van de Maxi-Cosi kinderwagens maar natuurlijk ook heel veel verschillende wensen van de mensen die een kinderwagen willen kopen. Daarom is het handig om van te voren vast te stellen wat je vindt dat jouw kinderwagen echt moet hebben. Hieronder hebben we een opsomming gemaakt van de 3 best verkochte Maxi-Cosi kinderwagens. Zo kun je een keuze maken welke kinderwagen je wilt kopen maar je kunt je natuurlijk ook nog oriënteren op de beste keuze als je graag van het merk Maxi-Cosi wilt kopen.

3) Maxi-Cosi Stella Kinderwagen

Maxi-Cosi Stella KinderwagenDeze kinderwagen komt als eerste voor in onze top 3. Deze kinderwagen heeft een strakke look en heeft banden die geschikt zijn voor elk terrein. De kinderwagen is heel smal (55cm) zodat je ook in winkels goed kunt wandelen en geen problemen tegen komt. Je baby of kind ligt goed beschermd en kan goed slapen doordat de zitting helemaal plat te leggen is. Je kunt hem gebruiken tot je kind ongeveer 15 kilo is, waardoor je deze kinderwagen lang kunt gebruiken.

In het kort:

 • Geschikt vanaf de dag van geboorte tot ongeveer 15 kilo
 • Je kindje kan zowel voorwaarts als achterwaarts zitten
 • De bumperstang kan verwijderd worden zodat je je kind makkelijk er in kan zetten
 • De duwstang is in hoogte verstelbaar
 • Compact in te klappen
 • Vijfpunts veiligheidsgordel
 • Massieve banden met zwenkbare en vastzetbare voorwielen

2) Maxi-Cosi Adorra kinderwagen

Maxi-Cosi Adorra kinderwagenDeze kinderwagen heeft de tweede plek veroverd in onze top 3. Met zijn luxe uitstraling is deze kinderwagen een waar genot voor zowel voor jou als voor je kind om mee op stap te gaan. Door de ruime stoel geniet je kindje van optimaal comfort tijdens het rijden door de stad of door het bos. Je kunt deze kinderwagen meteen vanaf de geboorte gebruiken tot een gewicht van ongeveer 15 kilo. Het vijfpuntsgordel systeem zorgt ervoor dat je kindje goed vast zit en niet onderuit kan glijden.

In het kort:

 • Geschikt vanaf de dag van geboorte tot ongeveer 15 kilo
 • Je kindje kan zowel voorwaarts als achterwaarts zitten
 • De bumperstang kan verwijderd worden zodat je je kind makkelijk er in kan zetten
 • De duwstang is in hoogte verstelbaar
 • Vijfpunts veiligheidsgordel
 • Massieve banden met zwenkbare en vastzetbare voorwielen

1) Maxi-Cosi Zelia kinderwagen

Maxi Cosi Zelia KinderwagenOp nummer 1 in deze top 3 vinden we de 2-in1 kinderwagen Zelia van Maxi-Cosi. Dit is een complete set die je vanaf de geboorte tot ongeveer 15 kilo kunt gebruiken. Met deze stijlvolle kinderwagen kun je zeker voor de dag komen. Deze kinderwagen heeft een licht gewicht en heeft een verstelbare duwbeugel en een veiligheidsbeugel die je kunt er af kunt halen. Daarnaast is hij comfortabel en breed zodat je kindje lekker de ruimte heeft en goed kan uitrusten. In deze kinderwagenset kun je je kindje veilig vervoeren. Je kunt hem met één hand opvouwen en neemt weinig ruimte in beslag waardoor je hem goed kunt opbergen.

In het kort:

 • Te gebruiken vanaf de geboorte tot ongeveer 15 kilo
 • Stijlvolle kinderwagen
 • Licht gewicht kinderwagen
 • Verstelbare duwbeugel
 • Verwijderbare veiligheidsbeugel
 • Met één hand op te vouwen
 • Vijfpunts veiligheidsgordel
 • Vier massieve banden

We hopen dat dit artikel je voldoende informatie heeft verstrekt om je aankoop te vergemakkelijken. Mocht je toch nog vragen hebben horen we graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *