De 3 Beste Quinny kinderwagens

De kinderwagens van Quinny zijn misschien wat minder bekend onder de mensen maar doen zeker niet onder tegen de grotere merken op de markt. Het merk Quinny bestaat sinds 1950. Het begon toen als een kleine winkel voor babyproducten maar breidde zich al snel uit.

In de jaren ‘60 kwamen er ook babyverzorgingsproducten bij en in 1989 werd de eerste kinderwagen en buggy aan de collectie toegevoegd. De eerste echte doorbraak kwam in 1997, toen ze de Jogger uitbrachten.

De onderscheidende stijl, de kleuren en de luchtbanden, stond Quinny opeens aan het roer van het ontwikkelen van kinderwagens. In 2001 wordt Quinny overgenomen door de Dorel Group, hetzelfde bedrijf als Maxi-Cosi.

Dankzij de lange geschiedenis en de kennis die dit merk in huis heeft, kun je er wel zeker van zijn dat je kindje altijd goed en stevig vast zit.

Verandering van Quinny kinderwagens

Hierboven heb je al een klein verloop van de geschiedenis van Quinny door kunnen lezen. Er zijn natuurlijk veel dingen veranderd sinds de jaren ‘50, zowel qua vormgeving als ook wet- en regelgeving.

Dit verplicht merken zoals Quinny, om op een goede manier de producten aan te passen om extra veiligheid te bieden volgens de nieuwe normen.

Quinny heeft natuurlijk zelf ook goede ontwikkelingen gemaakt op het gebied innovatie van kinderwagens en alle toebehoren die je kunt bedenken.

Ze hebben relatief weinig kinderwagens op de markt gebracht, waardoor ze hun aandacht goed kunnen besteden aan het verbeteren van de uitgebrachte kinderwagens.

Soorten en maten van Quinny kinderwagens

Quinny heeft 9 verschillende soorten kinderwagens. Op de website kun je zelf de beste kinderwagen vinden, die het beste bij jouw leefstijl past.

Er zijn modellen met vier wielen, maar er zijn ook modellen met drie wielen. Dit zorgt voor extra wendbaarheid.

Ook is er een variant aanwezig wanneer je een tweeling hebt gekregen of twee jonge kinderen hebt. Neem ze gemakkelijk allebei mee in de duo kinderwagen van Quinny zodat je niet moeilijk hoeft te doen.

Quinny heeft zorg en aandacht besteed aan verschillende kleine aspecten, die ervoor zorgen dat je gerust op weg kunt gaan met je kleine. En je kleine ervaart natuurlijk ook het grootste gemak!

Accessoires op de Quinny kinderwagens

De meeste Quinny wagens kunnen zelf ook aangepast worden. Bij een aantal kun je het wiegje omdraaien in kijkrichting, zodat je kindje naar de wereld kan kijken of juist naar jou. Bij sommige moet je het wiegje echter wel apart aanschaffen.

De standaard bijgeleverde zitting kun je ook in kijkrichting veranderen. De duwbeugel is bij de meeste modellen ook in hoogte verstelbaar. Op deze manier kun je geen last van je rug of armen krijgen wanneer je langer achter de kinderwagen loopt.

Met het vijfpuntsgordel systeem zit je kind goed vast en kan je kindje bijna niet onderuit zakken.

De banden zijn bij het ene model massief en bij het andere model massief. Dit geniet meer je eigen voorkeur waar je de kinderwagen voor wilt gebruiken. Luchtbanden kunnen lek gaan maar absorberen de schokken van de wegen beter. Massieve banden kunnen daarentegen niet lek, maar veren ook minder mee zodat je kind meer schokken kan ervaren.

Bij sommige modellen kunnen de wielen eraf gehaald worden, zodat de kinderwagen makkelijker achterin de auto past of goed op te bergen is.

Best verkochte Quinny kinderwagens

Er zijn een aantal verschillende soorten van de Quinny kinderwagen zodat je goed kunt kiezen welke kinderwagen perfect bij jullie past.

Het is handig om van te voren vast te stellen wat je wilt wat de kinderwagen allemaal heeft, zodat je geen miskoop doet.

Hieronder maken we een opsomming van de 3 meest verkochte Quinny kinderwagens en een korte toelichting.

Op deze manier kun je een weloverwogen keuze maken als je een kinderwagen gaat kopen of als je je alleen wilt oriënteren op een kinderwagen en wat ze kunnen bevatten.

3.Quinny Mono HUBB

Quinny Mono HUBBDeze kinderwagen komt als eerste voor in onze top 3. Deze kinderwagen heeft een strakke look en heeft banden die gevuld zijn met foam voor extra rijcomfort en gemak. Deze kinderwagen heeft een enorme bagagemand, waar je tot tien kilo in kunt opbergen. Daarnaast is er ook een geheim vakje, waar je je telefoon of portemonnee in kunt opbergen. Deze kinderwagen kan gebruikt worden van de geboorte tot ongeveer vijftien kilo.

In het kort:

 • Geschikt vanaf de dag van geboorte tot ongeveer 15 kilo (overige aanschaffen nodig zoals babywiegje)
 • Je kindje kan zowel voorwaarts als achterwaarts zitten
 • De bumperstang kan verwijderd worden zodat je je kind makkelijk er in kan zetten
 • De duwstang is in hoogte verstelbaar
 • Compact in te klappen
 • Vijfpunts veiligheidsgordel
 • Banden gevuld met foam en zwenkbare wielen

2. Quinny Buzz Xtra

Quinny Buzz XtraDeze kinderwagen komt op de tweede plaats in onze top 3. De sportieve uitstraling van deze kinderwagen zorgt er bijna voor dat je veel vaker op avontuur wilt gaan met je kleine. De kinderwagen is makkelijk te besturen en heel wendbaar, zodat je niet veel kracht nodig hebt. Met de extra stevige wielen kun je deze kinderwagen ook heel goed gebruiken wanneer je op avontuur gaat buiten de stad! Je kunt deze kinderwagen meteen vanaf de geboorte gebruiken tot een gewicht van ongeveer 15 kilo. Het vijfpuntsgordel systeem zorgt ervoor dat je kindje goed vast zit en niet onderuit kan glijden.

In het kort:

 • Geschikt vanaf de dag van geboorte tot ongeveer 15 kilo (overige aanschaffen nodig zoals babywiegje)
 • Je kindje kan zowel voorwaarts als achterwaarts zitten
 • De bumperstang kan verwijderd worden zodat je je kind makkelijk er in kan zetten
 • De duwstang is in hoogte verstelbaar
 • Vijfpunts veiligheidsgordel
 • Alle banden zijn massieve banden

1. Quinny Moodd

Quinny MooddOp de eerste plaats in deze top 3 vinden we de Quinny Moodd kinderwagen. Deze kinderwagen is te gebruiken vanaf de eerste dag tot ongeveer vijftien kilo. Hij is gemakkelijk op te vouwen tot een compact pakket om eenvoudig mee te nemen. Met de luchtbanden zowel voor als achter heeft je kindje bijna geen last van enige hobbels en kan hij of zij heerlijk relaxen in deze comfortabele kinderwagen. Het vijfpuntsgordel systeem zorgt ervoor dat je kindje goed vast zit en niet onderuit kan glijden.

In het kort:

Te gebruiken vanaf de geboorte tot ongeveer 15 kilo (overige aanschaffen nodig zoals babywiegje)

 • Verstelbare duwbeugel
 • Verwijderbare veiligheidsbeugel
 • Automatisch uitklapsysteem
 • Vijfpunts veiligheidsgordel
 • Lucht banden, zowel voor als achter

We hopen dat dit artikel je voldoende informatie heeft verstrekt om je aankoop te vergemakkelijken. Mocht je toch nog vragen hebben horen we graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *