Top 3 Stokke Kinderwagens

Het merk Stokke bestaat sinds 1932 en is opgericht in Noorwegen, in het stadje Ålesund.

Het begon eigenlijk als een bedrijf die busstoelen en meubels produceerde. Ze maakten onder meer home-office systeem, ergonomische zitoplossingen en fauteuils.

In 1972 kwam het eerste product voor kinderen op de markt. Dit was de revolutionaire Tripp Trapp®-stoel, bedacht en gemaakt door Peter Opsvik. Inmiddels is dat al meer dan veertig jaar geleden.

Later, in de jaren negentig, breidde de collectie voor kinderen uit met meubilair voor de babykamer dat meegroeit met je kind.

In 2003 kwam de eerste kinderwagen van het merk Stokke op de markt, de Stokke® Xplory®. Hierdoor kwam ook meteen een nieuw segment binnen dit merk aan de orde.

Sinds 2006 is Stokke uitsluitend gericht op kinderproducten in verschillende segmenten. De producten die Stokke levert proberen de interactie tussen kind en ouder te stimuleren, voor een goede ontwikkeling van onze nieuwe generatie.

Verandering van Stokke kinderwagens

In het stukje hierboven heb je al het één en ander over de verandering binnen het merk Stokke kunnen lezen. Ook op het gebied van de kinderwagens en het kindermeubilair hebben ze veel veranderd en aangepast om ervoor te zorgen dat gebruiksgemak en comfort op de eerste plaats staat.

De veranderingen in wet- en regelgeving hebben er natuurlijk ook voor gezorgd dat ze wel aanpassingen moesten doen, zodat de veiligheid van je kindje altijd gewaarborgd is.

De duurzaamheid van de producten wordt vaak een beetje vergeten maar bij de producten van Stokke is dit zeker niet het geval. Stokke streeft er naar dat je lang gebruik kunt maken van hun producten en dat de afvalproductie zo laag mogelijk is.

Dit staat hoog in het vaandel bij Stokke en dit is in de loop der jaren alleen maar hoger en beter geworden.

Soorten en maten van Stokke kinderwagens

Stokke heeft vijf verschillende soorten kinderwagens die op hun beurt weer allemaal aan te passen zijn naar jouw eigen voorkeur terwijl er altijd rekening gehouden met het beste comfort voor je kindje.

Alle modellen hebben vier wielen en zijn eigenlijk het meest geschikt voor gebruik in de steden. Echter, door de schokabsorberende veren, kun je er ook prima mee het bos in of gebruiken op ander ruig terrein.

Er zijn geen varianten aanwezig waar je een duo kinderwagen of tweelingwagen van kunt maken.

De zorg en aandacht die besteed is aan deze kinderwagen is echt over de top. Zo kun je de kinderwagen van Stokke met één druk op de knop helemaal in vouwen en nemen ze weinig opbergruimte in beslag.

Accessoires op de Stokke kinderwagens

De accessoires die Stokke biedt per kinderwagen zijn ontzettend breed.

Je kunt de zitting in kijkrichting aanpassen, zodat je kindje naar jou kan kijken of juist naar de wereld om hem of haar heen. Bij sommige modellen moet het wiegje wel apart aangeschaft worden.

De hoogte van de zitting is in te stellen, net zoals de hoogte van duwbeugel. Zo krijg je geen last van je rug wanneer je een hele dag met de kinderwagen loopt.

Je kind zit stevig vast en kan niet onderuit zakken met het het vijfpuntsgordel systeem.

De modellen hebben allemaal lekvrije banden, bij sommige modellen kun je kiezen tussen massieve banden of luchtbanden.

De extra vering absorbeert de schokken zodat je kindje rustig kan slapen terwijl jullie wandelen. Ook kun de wielen eraf halen, zodat je kinderwagen nog makkelijker kunt opbergen.

Per kinderwagen en kleur is er een ruime mogelijkheid aan nog meer bijpassende accessoires, je kunt het letterlijk zo gek maken als je wilt.

Best verkochte Stokke kinderwagens

Omdat er maar vijf kinderwagens van het merk Stokke zijn, is het minder makkelijk om een top drie te maken omdat ze allemaal heel goed zijn en de beste kwaliteit en comfort bieden voor zowel de ouder als het kind.

Toch hebben we het voor elkaar gekregen om de beste drie, naar onze mening, op een rijtje te zetten. Het hangt natuurlijk ook helemaal af van jullie voorkeuren of jullie het hiermee eens zijn.

Je kunt je in ieder geval wel goed oriënteren op wat een kinderwagen van Stokke kan bieden en zo kun je een goede keuze maken voor jullie en je kindje.

3. Stokke® Trailz™

Stokke® TrailzDeze kinderwagen is geschikt voor alle terreinen zodat je overal naartoe kunt gaan, zonder enige moeite. Het zitje en de reiswieg zijn hoog geplaatst, zodat je goed oogcontact kunt houden met je kind en een leuke interactie creëert. Plaats het zitje in meerdere kijkrichtingen zodat je kind overal naar toe kunt kijken. Met de sublieme vering zal je kindje heerlijk kunnen slapen terwijl jullie overal naartoe wandelen. De kinderwagen is te gebruiken vanaf de geboorte tot ongeveer 15 kilo.

In het kort:

 • Geschikt vanaf de dag van geboorte tot ongeveer 15 kilo
 • Je kindje kan zowel voorwaarts als achterwaarts zitten
 • Draaibare bumperstang zodat je je kind makkelijk er in kan zetten
 • De duwstang is in hoogte verstelbaar
 • Compact in te klappen
 • Vijfpunts veiligheidsgordel
 • Keuze uit luchtbanden of massieve banden

2. Stokke® Beat ™

Stokke® BeatDeze kinderwagen vinden we op de tweede plaats in onze top 3. De Stokke® Beat ™ is een compacte kinderwagen die je kunt gebruiken voor alle avonturen in de stad met je kleine. De kinderwagen is licht en stevig waardoor hij soepel te besturen is. Met zijn kleine draaicirkel is het een kinderwagen die eenvoudig in gebruik is in winkels, drukke straten of in het openbaar vervoer. Dit alles in combinatie met optimaal comfort voor je kindje. Je kunt deze kinderwagen meteen vanaf de geboorte gebruiken tot een gewicht van ongeveer 22 kilo. Het vijfpuntsgordel systeem zorgt ervoor dat je kindje goed vast zit en niet onderuit kan glijden.

In het kort:

 • Geschikt vanaf de dag van geboorte tot ongeveer 22 kilo
 • Je kindje kan zowel voorwaarts als achterwaarts zitten
 • De bumperstang kan verwijderd worden zodat je je kind makkelijk er in kan zetten
 • De duwstang is in hoogte verstelbaar
 • Vijfpunts veiligheidsgordel
 • Grote en sterke wielen die niet lek kunnen

1. Stokke® Xplory

Stokke® XploryDeze kinderwagen is op de eerste plaats in onze top drie belandt. Met de Stokke® Xplory® struin je zonder zorgen door de drukke winkelstraten. Het zitje is te verstellen naar kijkrichting en is ontzettend makkelijk in het dagelijkse gebruik. Keitjes, kiezeltjes of kinderkopjes, het is allemaal geen probleem. Het ergonomische zitje zorgt er voor dat je kindje heerlijk kan ontspannen terwijl jullie bezig kunnen zijn met jullie dagelijkse bezigheden. Je kunt deze kinderwagen meteen vanaf de geboorte gebruiken tot een gewicht van ongeveer 22 kilo. Het vijfpuntsgordel systeem zorgt ervoor dat je kindje goed vast zit en niet onderuit kan glijden.

In het kort:

 • Te gebruiken vanaf de geboorte tot ongeveer 20 kilo
 • Verstelbare duwbeugel
 • Veiligheidsbeugel is los te maken zodat je eenvoudig je kindje in het zitje kunt zetten
 • Vijfpunts veiligheidsgordel
 • Lekvrije banden die geen onderhoud nodig hebben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *